Cu câteva sute de dolari pe lună, un american poate deveni milionar. Investițiile la bursă pot fi un fiasco, mai ales în perioadele de volatilitate.
2022 a fost unul dificil pentru mulți investitori, iar acum poate fi o perioadă descurajantă pentru a cumpăra acțiuni. În ciuda aparențelor, acum ar putea fi un moment prielnic.
O strategie populară de investiții este cea de a imita un investitor de succes, cum este Warren Buffett, fondatorul Berkshire Hathaway. Deoarece ETF-urile au devenit un vehicul de investiții tot mai popular, tot mai mulți investitori caută să le folosească.
Puteti investi la bursa prin platformele:
- eToro – https://bit.ly/2TKvVa0 (Your capital is at risk.)
- Trading212 – https://bit.ly/invite-trading212 (Your capital is at risk.)
- XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)
- XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)
- XTB – https://bit.ly/inregistrare-xtb (Your capital is at risk.)
Pentru a profita din plin de recesiune, este nevoie de investiții potrivite. Indiferent dacă sunteți novice sau un investitor cu experiență, există fondurile tranzacționate la bursă sau Exchange-Traded Funds (ETF), care i-au adus bani frumoși miliardarului Warren Buffett și care ar putea să vă îmbogățească: este vorba de vorba de ETF S&P 500.
Ce este un ETF S&P 500 și de ce Buffett îl recomandă
S&P 500 este indicele bursier reprezentând cele mai mari 500 de companii după capitalizare, listate pe bursele americane. Acesta este punctul de referință și martorul sănătății economiei americane, potrivit Fool.com.
Un ETF S&P 500 este un fond care își propune să reflecte performanța indicelui S&P 500. Include aceleași acțiuni ca și indicele în sine, sau aproximativ 500 de acțiuni de la cele mai mari și mai puternice corporații din SUA. Dacă dețineți un ETF S&P 500 dețineți o participație în toate cele 500 de companii din index, inclusiv la giganți precum Amazon, Apple și Microsoft.
Prin Berkshire Hathaway, Warren Buffett deține două ETF-uri S&P 500: ETF-ul Vanguard S&P 500 și SPDR S&P 500 ETF Trust. Buffett recomandă acest tip de fond de investiții. „Din punctul meu de vedere, pentru majoritatea oamenilor, cel mai bun lucru de făcut este să dețină fondul S&P 500”, afirma el încă din 2020.
În 2008, Buffett a reușit să dea lovitura, după ce a pariat că un fond S&P 500 ar putea depăși fondurile speculative. El a câștigat acel pariu de un milion de dolari cu S&P 500, cu randamente de peste 125%, pe parcursul a zece ani, în timp ce cele cinci fonduri speculative au avut randamente medii de doar 36%.
Cum vă poate proteja banii un S&P 500 ETF
Există mai multe motive pentru care acest tip de investiție poate fi o opțiune bună. În primul rând, vă poate ajuta să păstrați banii în siguranță. Nicio investiție nu e imună la volatilitatea pe termen scurt sau la scăderile pieței.
Dar S&P 500 are o istorie de zeci de ani de recuperare, chiar și după cele mai mari prăbușiri, bear markets și recesiuni. Indiferent care va fi viitorul pieței, este foarte probabil ca S&P 500 și ETF-ul S&P 500 să-și revină.
De la înființarea sa în 1993, S&P 500 ETF Trust a obținut o rată medie de rentabilitate de 9,78% pe an.
Dacă, de exemplu, ați investi lunar 250 dolari în timp cu un randament anual mediu de 10%, iată cât ați putea câștiga, în funcție de perioda de timp în care continuați să investiți: după 20 de ani – 172,000 de dolari, după 25 de ani – 295.000 de dolari, iar după 40 de ani – 1.328.000 de dolari.
Puteti investi la bursa prin platformele:
- eToro – https://bit.ly/2TKvVa0 (Your capital is at risk.)
- Trading212 – https://bit.ly/invite-trading212 (Your capital is at risk.)
- XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)
- XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)
- XTB – https://bit.ly/inregistrare-xtb (Your capital is at risk.)
Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!
Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.
- Carti de investiții la bursă: https://bit.ly/carti-investitii-emag
- Cursuri și ghiduri de investiții – De unde înveți să investești – https://bit.ly/2F7qg6w
- Inscrie-te in: Invest Club – Comunitatea Investitorilor din Romania.
- Inscrie-te in MAIOR ARMY – Prima Armata de Investitori din Romania.