Astăzi, investițiile înțelepte sunt mai importante ca niciodată. Dar de unde știi de unde să începi? Un ghid pentru investiții inteligente pentru începători

În vremuri de incertitudine economică, este de înțeles că oamenii se pot teme să înceapă să participe pe piața de valori și alte investiții. Dar să nu investești acum este oare o mișcare inteligentă pentru viitorul tău financiar?

Investiția implică întotdeauna riscuri — nu există garanții în viață și pur și simplu nu există nicio cale de a ocoli acest fapt. Cu toate acestea, investitorii inteligenți știu că întotdeauna există oportunități bune de investiții de găsit, indiferent de ce se întâmplă pe piețe. Consideră aceasta foaia ta de parcurs către investiții mai inteligente!

Exersează investițiile fără riscuri cu un simulator de tranzacționare — încearcă-l acum:

Cont demo gratuit de tranzacționare

Joacă pe termen lung

„Timpul, nu momentul” este probabil unul dintre cele mai importante principii în investiții. Investitorii începători tind să se îngrijoreze de care ar fi cel mai bun moment pentru a „face saltul” —– dar adevărul este că găsirea momentului potrivit pentru a începe să investească nu este nici pe departe la fel de importantă ca durata de timp în care rămâi investit. De fapt, cu cât mai devreme, cu atât mai bine, deoarece acest lucru va oferi investițiilor tale mai mult timp și oportunități de îmbunătățire (în special atunci când investești în piețele emergente) și de a-ți reveni după momente mai dificile pe parcurs.

Studiile au arătat în repetate rânduri că menținerea cursului cu investiții pe termen lung — prin creșteri și scăderi ale pieței — este mult mai probabil să fie profitabilă decât să te retragi în panică. Și, cu cât intervalul de timp al investiției este mai lung, cu atât sunt mai mari șansele unui rezultat pozitiv — așa că începe cât mai devreme în viață posibil.

Așteaptă-te la neprevăzut

Nimeni nu are o sferă de cristal pentru investiții (nu ar fi grozav?) — dar un lucru pe care ți-l va spune orice investitor experimentat este că, cu siguranță, vor fi vremuri tulburi. Nimeni nu poate prezice când vor avea loc acele vremuri, dar știm că scăderile sunt doar o parte naturală a oricărui ciclu economic. Desigur, tuturor ne-ar plăcea să evităm pierderile, dar prea multă frică de ele te poate ține pe margine, ratând nu numai durerea, ci și posibilul câștig.

Deși nu există garanții, din punct de vedere istoric , recesiunile au fost urmate de o creștere în final. Managementul riscului este cu siguranță un lucru inteligent — dar încercarea de a evita orice pierdere ar putea fi în sine cea mai riscantă decizie de investiție dintre toate.

Cumpără cartea Investitorul inteligent!

Nu pune toate ouăle într-un singur coș

Apropo de managementul riscului, diversificarea este una dintre strategiile de top pe care trebuie să le adopte orice investitor, în special începătorii. Mai simplu spus, diversificarea înseamnă că îți împarți capitalul de investiții pe o varietate de active, astfel încât banii tăi să nu fie plasați niciodată pe unul singur. În acest fel, dacă să spunem că una sau două dintre acțiunile din portofoliul tău se întâmplă să se înrăutățească, există alte active acolo pentru a ajuta la echilibrarea situației. Diversificarea este și mai importantă în perioadele de inflație ridicată și de creștere a ratelor dobânzilor.

Explorează-ți opțiunile

Necesitatea de a-ți investi banii cu înțelepciune este mai mare ca niciodată, iar acest lucru necesită adesea să privești dincolo de ceea ce este evident. Vestea bună este că sunt disponibile mai multe clase de active și opțiuni de investiții ca oricând. Vei dori să te uiți la opțiunile de investiții pe termen lung atât active, cât și pasive, ținând cont de toate punctele menționate mai sus.

O opțiune excelentă de luat în considerare sunt Smart Portfolios de la eToro. Create de o echipă de experți, fiecare dintre aceste portofolii gata făcute are propria strategie de investiții bazată pe o anumită temă de piață. Începătorii pot considera Smart Portfolios ca fiind exact ceea ce caută, deoarece reprezintă o modalitate convenabilă și diversificată de a accesa inovațiile majore ale pieței și tendințele care modelează lumea noastră de astăzi, fără a plăti comisioane de administrare a portofoliului pe care mulți brokeri le percep.

Smart Portfolios utilizează, de asemenea, ceea ce este cunoscut sub numele de alocare dinamică a activelor , care combină abordări active și pasive pentru a oferi cele mai bune dintre ambele. Compoziția portofoliului — inclusiv ce active se află în el și în ce procente — sunt reevaluate din când în când ca răspuns la ceea ce se întâmplă pe piețe. Toate acestea se realizează automat pentru tine, pe baza analizei și cercetării experților, și fără nicio taxă suplimentară.

Explorează Smart Portfolios

Mergi cu ceea ce știi (și continui să înveți)

Fiecare dintre noi, ca indivizi unici, aducem propriile noastre agende și convingeri personale la fiecare alegere pe care o facem. Deciziile de investiții nu diferă cu nimic și, de fapt, investiția în companii, produse și tendințe în care crezi poate fi o modalitate excelentă de a-ți construi un portofoliu.

Warren Buffett , probabil unul dintre cei mai importanți investitori din lume, a spus celebrul: „Investește în ceea ce știi”. Este un sfat destul de bun, având în vedere că una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le pot face investitorii începători este să se implice în investiții pe care nu le cunosc suficient.

Și aici, Smart Portfolios pot ajuta la deschiderea drumului pentru începători. Poți alege dintre zeci de portofolii, fiecare construit în jurul unei industrii sau a unei tendințe cu care ești deja familiarizat, de exemplu, vehicule electrice , securitate cibernetică , modă sau finanțe . Acestea sunt cunoscute sub denumirea de investiții tematice , grupând active într-un mod similar cu modul în care funcționează multe fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri) – de fapt, mai mulți investitori sunt mai interesați de tendințe decât de un singur activ, și își pun banii în ETF-uri tematice mai mult decât în orice alt tip. Cercetările arată că, deși acestea cuprind mai puțin de 2% din active, ETF-urile tematice reprezintă 6% din venituri și au absorbit mai multe fluxuri în ultimii trei ani decât toate celelalte ETF-uri sectoriale la un loc.

Și, în sfârșit, îmbunătățește-ți întotdeauna în mod activ cunoștințele financiare, ceea ce îți va permite să iei decizii de investiții mai bune. Consultă gratuit Academia de Trading eToro, o sursă valoroasă de cursuri, videoclipuri, tutoriale și multe altele.

Noțiuni de bază

Una dintre cele mai bune modalități prin care începătorii își pot face primii pași în lumea investițiilor este cu un cont demo fără risc și fără angajament . Utilizează portofoliul virtual de 100.000 USD pentru a-ți perfecționa abilitățile de tranzacționare și pentru a obține încrederea necesară pentru a face alegerile de investiții potrivite pentru tine. Vezi cum este să investești în Smart Portfolios și în alte active în timp real. Apoi, când ești gata, poți trece cu ușurință la tranzacționare reală.

Obține contul tău de tranzacționare demonstrativ

Acest mesaj are doar scop general informativ și educațional și nu trebuie considerat ca fiind un sfat pentru produse financiare, recomandare personală sau ofertă sau solicitare de cumpărare sau vânzare a oricăror instrumente financiare. Aceste informații au fost pregătite fără a lua în considerare obiectivele, situația financiară sau nevoile personale ale investitorilor. Orice referire la performanța trecută și la predicțiile viitoare nu sunt și nu ar trebui să fie considerate un indicator de încredere cu privire la rezultatele viitoare. eToro nu face nicio declarație și nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la acuratețea sau caracterul complet al conținutului acestei publicații.

Saptamana aceasta una dintre acele saptamani din an in care NU ai cum sa nu ai in ce investi la bursa fiindca in aceasta saptamana, unele dintre cele mai mari companii de pe WallStreet vor raporta rezultate financiare!

Asadar, aveti in acest articol lista celor mai importante companii ce vor avea raportarile financiare saptamana aceasta.

Pentru a vedea in ce am ales eu sa investesc in aceasta saptamana, va astept in MAIORARMY unde imi postez periodic jurnalul de investitii – https://www.maiorarmy.ro

Care dintre ele vor performa cel mai bine si care vor performa mai putin bine ? Vom vedea, INSA, pentru a ne si bucura de profiturile lor, ceea ce trebuie sa facem e sa investim in actiunile acestor companii, fie pe LONG, fie pe SHORT.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

  • XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)